Vi er vitne til noe historisk

I løpet av det siste døgnet har vi vært vitne til noe historisk: 33 gruvearbeidere er reddet ut fra et 69 dager langt opphold flere hundre meter under jorden! De ble en stund etter kollapsen av gruva funnet, kommunisert med, filmet og tilslutt reddet. Vi lever i 2010 og dette blir filmet innenfra gruven, redningsaksjonen blir fulgt av tusenvis av norske seere på nett-tv og hele Sør- Amerika står på hodet.
Bilde lånt her.
Jeg syntes det er helt fantastisk at det er mulig å redde opp disse mennene fra "jordens indre" og at vi alle får være en del av det ved å følge dette i media. For min del setter det i gang noen tanker:
 • Tenk om ikke noen hadde funnet ut at de var i live der nede? Ville de klart å varsle på annet vis? Hvor lenge ville de ha overlevd? Ville verden noen gang ha funnet ut at de 33 mennene var i live en god stund der nede?
 • Hva med alle andre gruveulykker som skjer der folk omkommer: vil man nå gjøre grundigere undersøkelser for å finne ut om folk er i live i sammenraste gruveganger ettersom det har vært en vellykket redningsaksjon?
 • Hele verden følger disse 33 mennene, familiene deres, redningsarbeiderne og egentlig hele Chile: samtidig skjer det ukentlig ulykker og hendelser der tilsvarende antall omkommer: togulykker, selvmordsbomber, bussulykker med mer. Det er litt interessant å tenke på at det knapt nok blir en avisartikkel som leses av enkelte mens dette "angår hele verden"...
 • Hvordan blir "blåmandag" for de 33? Kommer de til å fortsette å arbeide som gruvearbeidere? Dersom førstemann ut blir medieyndling og nr 15 blir en vanlig mann som går tilbake til jobben: blir det da krangel og sjalusi?
 • Kommer redningskapselen på museum? Blir det eget gruveredningsmuseum?

Det er så mye rart man kan lure på mens man sitter klistret til vgtv og følger redningsaksjonen...

1 kommentar:

 1. Hei
  Først må jeg si at jeg syns bloggen din er flott,fikk tips fra din venninde..
  Skrev en liten snutt om denne begivenheten i går også,,ja blir spennende å se hvordan det skal gå videre,ingen av oss som har sittet klistret forann tv og snufset for dem som har blitt reddet kan noen gang klare å sette oss inn i hva dem har opplevd og hva det har gjort med dems psyke..klemmer fra Fruen har give away jeg også så meld deg på

  SvarSlett

Å kommentere kommenterer kommenterte har kommentert ♥♥♥♥